journey of cup + cake !!

Daisypath Anniversary tickers

Oct 27, 2011

HAIWAN KESAYANGAN SAYA :)
HAIWAN SEBENARNYA MERUPAKAN HIDUPAN YANG BOLEH DIBAHAGIKAN KEPADA JENIS HAIWAN LIAR DAN JINAK. BANYAK HAIWAN JINAK YANG BOLEH DIJADIKAN HAIWAN KESAYANGAN. KUCING ATAU ARNAB MERUPAKAN ANTARA HAIWAN YANG BOLEH KITA PELIHARA SEBAGAI BINATANG KESAYANGAN.
DIRUMAH SAYA MEMPUNYAI KUCING DAN ARNAB TETAPI BAGI SAYA, SAYA LEBIH SUKA KEPADA KUCING DAN KUCING MERUPAKAN HAIWAN KESAYANGAN PILIHAN SAYA. KUCING SAYA DIBERI NAMA SI COMEL. KUCING SAYA PADA ASALNYA DITEMUI DITEPI SEBUAH LONGKANG KETIKA IBU SAYA PULANG DARI KERJA. IBU SAYA KASIHAN MELIHAT ANAK KUCING YANG KESEJUKAN ITU. LALU IBU SAYA MEMBAWANYA PULANG KE RUMAH. IBU SAYA MENYEDIAKAN SATU TEMPAT KHAS UNTUK SI COMEL DI DAPUR.
PADA AWALNYA, SI COMEL SANGAT TAKUT PADA SAYA SEHINGGA SAYA HARUS MEMAKAI SARUNG TANGAN SEMASA BERMAIN DENGANNYA TETAPI LAMA KELAMAAN SI COMEL SEMAKIN MANJA DAN BERANI KELUAR DARI TEMPATNYA DAN BERMAIN DI RUANG TAMU. SI COMEL TIDAK LAGI TAKUT DAN HANYA BERMAIN DI DAPUR SAHAJA. SETIAP HARI SAYA MEMBERI SI COMEL SUSU. SAYA MENJAGA COMEL DENGAN PENUH KASIH SAYANG
SETIAP MINGGU SAYA MEMANDIKAN SI COMEL. SI COMEL SENTIASA WANGI APABILA DENGAN SAYA, BULUNYA YANG BEWARNA PUTIH KEKUNINGAN SANGAT CANTIK SEKALI. SETIAP PETANG WALAUPUN SIBUK SAYA MELAPANGKAN MASA BERMAIN DENGAN SI COMEL. KUCING SAYA SANGAT MANJA. SI COMEL SUDAH MENGENALI SUARA SAYA. SETIAP KALI SAYA MEMANGGIL NAMANYA, SI COMEL AKAN BERLARI KEARAH SAYA. SAYA SUNGGUH SAYANG AKAN SI COMEL. KADANG-KADANG SI COMEL AKAN TIDUR BERSAMA-SAMA SAYA. BILA SAYA STRESS SAYA AKAN PELUK SI COMEL DAN BELAI BULU SI COMEL KERANA IA DAPAT MEMBERI STRESS SAYA KURANG.
WALAUPUN SI COMEL SUDAH SEMAKIN TUA, NAMUN SI COMEL MASIH LINCAH. TETAPI SEKARANG SI COMEL SUDAH TIADA. WALAUPUN SI COMEL SUDAH TIADA, SAYA TETAP SAYANG SI COMEL UNTUK SELAMA-LAMANYA DAN TIADA HAIWAN LAIN YANG DAPAT MENGGANTIKAN SI COMEL. 

                                                                                                                                  


No comments:

Post a Comment